www.Horologivm.ro

Acasa » Glosar » O

O

O

Observatory chronometer

Un cronometru care a primit certificarea oficiala a Observatorului din Neuchâtel.

SUS

Official rating certificate

Un document eliberat de un Observator sau un birou de certificari, care atesta calitatea unui ceas ce a dovedit in teste ca indeplineste anumite standarde. Doar un ceas care a obtinut aceasta certificare poate fi numit cronometru.

SUS

Oignon (watch)

Un tip de ceas produs in Franta la sfarsitul secolului 17 sau inceputul secolului 18. Forma sau aspectul sau gros si rotund, seamana cu o ceapa. Cele mai multe ceasuri de acest tip au o caracasa de alama moarata, in unele cazuri chiar de argint, si foarte rar de aur. Dupa cateva secole, termenul a inceput sa fie folosit ironic pentru a descrie ceasuri mari si groase.

Oignon

SUS

Oscillating weight (Rotor) - Masa oscilanta 

Discul greu de metal dintr-un mecanism automatic care se poate roti liber in ambele directii pentru a tensiona arcul.

Vezi rotor.

Oscillating weight Oscillating weight

SUS

Oscillation- Oscilatie

Atunci cand un pendul sau un balansor oscileaza ele se misca intre doua pozitii de extrem(A’ si A’’). Deplasarea sa de la una dintre aceste pozitii la cealalta, reprezinta o oscilatie. De obicei balansorul executa 9,000 de oscilatii pe ora sau 18,000 de vibratii.

1 oscilatie = 2 vibratii

Oscillation

SUS

Oscillator - Oscilator

Un dispozitiv, de exemplu pendul sau balansor, care produce oscilatiile ce impart timpul in unitatiti egale : un arc balansor la ceasul mecanic sau cuart-ul dintr-un ceas cu cuart.

SUS

 

« Inapoi

Glosar Bine de stiut Intrebari frecvente Cariere Contact

Site map Termeni si conditii de utilizare